Kom je spelen?

Dus je komt binnenkort naar Boerderij Zonneveld? Leuk! Maar weet je al wel wat je wil doen? Nee, nog niet? Dan hebben wij misschien nog wel een paar leuke ideeën.

Op de boerderij

Op een boerderij is natuurlijk ontzettend veel te beleven! Kijk samen met bijvoorbeeld je broers of zusjes, vriendjes en vriendinnetjes of je neefjes of nichtjes hoe het er aan toe gaat in de stallen, op de weilanden en op het erf. Als je het leuk vindt, mag je zelf de kippen voeren! Het kan allemaal.

We hebben ook een speelweide waar jullie een balletje kunnen trappen of leuke spelletjes kunnen doen. Je hebt nog nooit zoveel verstopplekken gezien!  

Tussendoor kunnen jullie natuurlijk ook een lekker ijsje of een sapje drinken, op ons zelf-service terras.  Er zijn mogelijkheden genoeg.

Kinderfeestje (momenteel niet beschikbaar)

Heb je zin in een kinderfeestje dat jij en je vriendjes en vriendinnetjes nooit meer gaan vergeten? Kom dan naar Boerderij Zonneveld!

Eerst genieten jullie van cake met limonade. Je moet natuurlijk wel helemaal voorbereid zijn voor alle leuke activiteiten die we voor je in petto hebben! Een kinderfeestje op een boerderij is natuurlijk niet compleet zonder boeren- of boerinnenkleren.

Heb je alles aangetrokken en voel je je nu helemaal boer of boerin? Mooi! Dan ben je klaar om het boerderijpad te gaan verkennen. Als je het durft gaan we onze lieve kalfjes knuffelen, maar het kan ook zomaar zo zijn dat we verse eitjes gaan rapen bij onze kakelende kippen.

Als we verder lopen, kijken we heel goed of we in de verte iets kunnen ontdekken. Daar nemen we natuurlijk speciaal de verrekijker voor mee, zodat je nóg verder kunt kijken!

Wanneer we helemaal klaar zijn doen we een korte quiz, om te testen of jullie wel goed hebben opgelet. Als beloning krijg je van ons een echt boeren- of boerinnendiploma, dat je thuis trots aan je papa, mama, opa, oma of je oom of tante mag laten zien!

Voor de ouders: Behalve bovenstaande activiteit, is het ook mogelijk om het kinderfeestje op diverse manieren aan te vullen met:

- Een workshop eiersalade maken
- Het beschilderen van klompen
- Friet met een snack
- Chips
- IJsje

ivm de drukte op de boerderij zijn de kinderfeestje nu niet boekbaar. 

Samen met je klas het boerderijleven ontdekken (momenteel niet beschikbaar)

Wil jij graag samen met je klas het boerderijleven ontdekken? Dan is Boerderij Zonneveld écht iets voor jullie!

Op onze boerderij kun je van alles leren. We laten je zien waar melk vandaan komt en hoe jouw eten wordt gemaakt.

Ook vertellen we je allerlei leuke weetjes! Weet jij bijvoorbeeld hoeveel eieren een kip legt? En hoeveel melk een koe per dag geeft? En dat er heel veel voedsel is dat nooit op iemands bord terecht komt? Wij leggen je uit waarom het erg is dat er zoveel voedsel wordt verspild. En hoe je dat kunt voorkomen.

Voor de docenten: Boerderij Zonneveld is een gecertificeerde educatieboerderij die is aangesloten bij Boerderijeducatie Nederland. Educatieboerderijen voldoen aan strenge eisen, zowel op gebied van veiligheid en hygiëne als op het gebied van educatieve vaardigheden. We leren de leerlingen van het basisonderwijs waar hun eten vandaan komt, wat ervoor nodig is om het te produceren en waarom het dus erg is dat eten wordt verspild en hoe we dit kunnen voorkomen. Dat doen we natuurlijk op een leuke en interactieve manier.