Zorg voor de natuur

Boerderij Zonneveld leeft in, met en dankzij de natuur. We hechten daarom ook veel waarde aan de nabije omgeving en de natuur rondom de boerderij.

Wij zorgen ervoor dat alle dieren op onze boerderij een aangenaam en onbezorgd leventje hebben. Er is eten en drinken in overvloed en ook aan ruimte is er bij ons geen gebrek!

Koeien

De koeien lopen in een ruime stal die van alle gemakken is voorzien. De stal is zo compleet en modern mogelijk ingericht, waarbij veel aandacht is besteed aan dierwelzijn, arbeidsgemak en efficiëntie. Ook op het gebied van het melken willen wij alleen het beste van het beste. Dat gebeurt namelijk door middel van twee melkrobots.

Kippen

Ook de kippen hebben niets te klagen! In onze stal staan stellingen waar de kippen zich vrij in kunnen bewegen. Zo kunnen ze in de stelling eten en drinken, terwijl ze achter de rode flappen ongestoord hun ei kunnen leggen.

De overdekte uitloop – de zogeheten ‘wintergarten’ – is er speciaal voor onze kippen. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben de kippen ook nog eens een heel weiland voor vrije uitloop tot hun beschikking. Die uitloop is ingezaaid met gras.

Zonnepanelen

Onze boerderij heeft maar liefst 800 zonnepanelen, hiermee zijn we helemaal zelfvoorzienend. We leveren zelf stroom aan terug.
Hiermee zijn we dus energieneutraal 

Bijen

Ook voor de bijen hebben wij een plek geregeld om te kunnen overnachten. Het bijenhotel is een nestgelegenheid voor wilde bijen en in opdracht van ons gebouwd door de Agrarische Natuurvereniging De Capreton. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door de wilde bijen en andere bestuivende insecten, daarom staat het bijenhotel midden in onze bloemenveld. 

Streekproducten

Daarnaast hebben we oog voor de vele bedrijven uit onze regio. Met behulp van lokale bedrijven zorgen wij voor het beste aanbod van streekgebonden producten. 

Boerderij Zonneveld draagt zorg voor mens en natuur. Iedere dag weer opnieuw!