De Bommelerwaard

De Bommelerwaard is bij uitstek geschikt om uit te waaien en op te laden, te genieten van het water, het rijke verleden te beleven en de heerlijke streekproducten te proeven!

Sportieve activiteiten

Wandelen in de Bommelerwaard

De Bommelerwaard is bij uitstek geschikt om wandelend te ontdekken! Je kunt er heerlijk wandelen langs de riveren. Maar ook Zaltbommel, over de dijken of misschien wel het HamarithapadBaanbrekerpadZandslagenpad of hoppen in de Bommelerwaard is aan te raden. 

Sportiom

Slecht weer? Niet getreurd, bij Sportiom kun je heerlijk genieten en relaxen in het subtropisch zwemparadijs! Van oktober t/m maart kun je gebruik maken van de Icefun schaatsbaan en van april t/m september kun je lasergamen. Hoe vet is dat! 

Fietsen

In de Bommelerwaard kun je heerlijk fietsen. Wat dacht je van de Grote Rivierenroute, Sterke Dijkenroute, Fort Sint Adriesroute, Tussen Maas en Waal of toch liever de Hollandse Waterlinieroute? Onze boerderij ligt aan knooppuntenroute 61 en 62.

Waterrecreatie

In de omgeving zijn recreatiegebieden, waar je kunt zwemmen, zonnen, vissen, zeilen en surfen. Bij recreatiegebied de Neswaarden kun je heerlijk zwemmen en er staat zelfs ook een groot speeltoestel voor kinderen! Ook bij de Zandmeren is het goed vertoeven. 

Groepsuitje

Dat gaat naar Den Bosch toe! Funworkshop en wandeling door door Den Bosch. Samen met Tante Annie beleef je Den Bosch op een andere manier.Daarna maak je je eigen Bossche Bol, aan het eind van de workshop krijg je het geheime recept van Choco Loca mee. Gegarandeerd veel hilariteit. Op de site van Choco Loca staan ook andere arrangementen.

Culturele activiteiten

Slot Loevestein

Slot Loevestein is imposant en meer dan dat! U kent misschien het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist. Loevestein herinnert je aan vroegere tijden. Niet alleen het slot maar het gehele vestingcomplex zijn zeer de moeite waard.

Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen is één van de best bewaarde middeleeuwse waterburchten in Nederland. Strategisch gelegen tussen Maas en Waal, in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard ligt deze indrukwekkende burcht. 

Kasteel Nederhemert

Aan een oude bocht van de Maas ligt kasteel Nederhemert. Het is een gerestaureerd kasteel uit de 14e eeuw. Het kasteel wordt gebruikt als kantoor en is beperkt open voor het publiek. In de omgeving kan gefiets en gewandeld worden. Het is er prachtig! 

Landgoed Brakel

Een landgoed met een parkbos, kasteelruïne, een gracht en een 'oude moestuin' met vele soorten planten. Verder zijn er oude boomgaarden en is er een nieuw parkgedeelte met loofbos, bloemenweiden en een vijver. 

Stadskasteel Zaltbommel

In het museum Stadskasteel Zaltbommel wordt de geschiedenis van de Bommelerwaard verteld in verhalen. Verhalen over de Tachtig-Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en verhalen uit onze tijd. 

Molen Vento Vivimus Hurwenen

Een fraaie, gemetselde ronde korenmolen uit 1875 is een Rijksmonument. De naam Vento Vivimus betekend: 'Wij leven van de wind'. in 1945 is de molen, die zware oorlogsschade had opgelopen, hersteld. 

Beleef de natuur

De Hurnse Kil

Lekker genieten in de mooie natuur van de Hurnse Kil is een fijne bezigheid. De rust die je hier ervaart is uniek! Hier kun je ook heerlijk zwemmen in de natuur. Vraag meer informatie bij boerderij Zonneveld. 

Sloepverhuur

In een open sloep genieten van al het moois wat de natuur je te bieden heeft. Je kunt naar verschillende recreatiegebieden varen. Ook kun je naar het vestingsstadje Heusden voor een leuke stadswandeling. Je kunt sloepen huren in Alem, maar ook in Hedel is een verhuursbedrijf.

Kinder activiteiten

Kids Castle

Kids Castle is het eerste indoor kinderspeelparadijs van de Bommelerwaard. in grote speelhal vind je voor ieder kind van 0 t/m 10 jaar een uitdagende hoeveelheid speeltoestellen om een volle dag vermaak te beleven.  

Hoppies

Vanaf april t/m oktober is Hoppies natuurspeeltuin geopend. Je kunt er van alles doen, zoals dwalen door de maïsdoolhof, lopen over het blotevoetenpad of maak jij liever een veldboeket? Het kan allemaal! Bezoek de website>

Boerengolf Hedel

Bij Boerengolf in Hedel heb je 10 hole's die je in zo min mogelijk slagen dient te spelen. Tussen de koeien, langs sloten, varen met een roeiboot en een heerlijke tussenstop bij ijsboerderij de Schoonheuvel, maken het geheel compleet. 

Speeltuin Nederhemert

De speeltuin in Nederhemert is een unieke plek waar de speeltoestellen nog kraken en de pannenkoeken nog gewoon uit de pan komen.. Zoals het hoort! 

Safaripark Beekse Bergen

Op ongeveer een half uurtje rijden ligt Safaripark Beekse Bergen. Hier is geen dier te gek, je vind er giraffen, neushoorns, maar ook luipaarden en olifanten. Wat dacht je van een jeep, boot, wandel of autosafari? 

de Efteling

Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows. In de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Ontdek Nederlands grootste attractiepark. Een uniek park, midden in de natuur. Het park is een half uurtje rijden vanaf boerderij Zonneveld. 

Eten en drinken

't Zusje Zaltbommel

Bij 't Zusje in Zaltbommel kunnen gasten voor een vaste prijs gedurende de hele avond van alles proeven. Het tapasconcept maakt eten tot een sociale happening. De doelgroep is breed, zowel groepen als stelletjes kunnen zich uitstekend vermaken.