De koeienHet melkveebedrijf is echt gezinsbedrijf met ruimte voor groei. Er zijn circa 90 melkkoeien en 65 stuks jongvee op het bedrijf aanwezig. De voerwinning voor de koeien komt van 45 ha grond.

De melkkoeien lopen in een nieuw en modern uitgeruste stal waarbij veel aandacht is besteed aan dierwelzijn, efficiëntie en arbeidsgemak. Bij de bouw van de stal in 2010 is rekening gehouden voor verdere groeimogelijkheden. Op dit moment biedt de stal plaats voor 120 melkkoeien. Er ligt nog en plan voor het aanbouwen van een potstal. Ook is er een keuze gemaakt voor automatisering. Er wordt gemolken met twee melkrobots.

Al ons jongvee loopt in een moderne, ruime loopstal. Onze kalfjes hebben zelfs de beschikking over een ruime iglohut met een flink pak stro. En daar houden ze van!


Lekker kaasje...


De melk wordt drie keer per week opgehaald door de zuivelfabriek BEL Leerdammer. BEL Leerdammer produceert onder andere Leerdammer Kaas en Boursin. 
De melk wordt geproduceerd volgens de borgingscriteria Keten Kwaliteit Melk en PVE/IKB voorschriften. 

Kom gerust een keertje kijken op onze boerderij. En als je langs rijdt zie je de iglo met de kalfjes al vanaf de weg staan...